sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

On mulla ainakin Prohandlattava :)

Päivä nro. kaksi Gerald O`Shea näyttelykoulutusta....

Kellojä käännettiin ja siis herätys tuntia aiemmin tai oikeastaan kaksi koska asensin uuden ajan illalla ja sit mun "älypuhelin"<--- jos sitä siksi voi kutsua niin päivitti itse aikansa vielä tunnin eteenpäin.... Eipä ollut jälleen kovinkaan fiksu olo, mutta sainpahan käytettyä Nemon kunnon lenkillä ja suunnitelmissa oli korkata fillarikausi kunnes katoin pihalle jonne oli satanut varmaan 10cm lunta joten ei kun tarpomaan. Saimmehan olla ensimmäiset jotka tekivät jäljet hakeen, eihän kukaan järkevä huvikseen 6.30 sunnuntai-aamuna lenkkeilytä koiraansa ;)
Tällä kertaa olimme ajoissa vaikka Laura nukkui hieman pommiin ja autokin piti vielä tankata.....
Taas alkuun teoriaa ja täytyy sanoa että alkoi jo menemään hieman ohi kun ei jaksanut keskittyä suuren tieto määrän takia.
Nemolla oli ihan eri moodi päällä ja eiliset vinkit tepsivät hyvin niihin hetkiin jolloin oltiin paikallaan ja kuunneltiin mitä Gerald ohjeisti. Nemo mielestäni todella hyvin sisäisti signaalit ja kun sanottiin Hop Hop, oli ilo ylimmillään ja Nemo sai irrotella huolella. Se oli juuri sitä mitä olen kaivannut Nemossa sitä pientä hulluttelua. 
Saimme seuraksi myös ryhmän jolle oli aiemmin singnaalit tutut ja teimme yhteisharjoituksia. Olen sen verran väsynyt etten jaksa kirjoittaa kaikkea mutta aijon käyttää Geraldin oppeja ja kotona heti testasimme miten Nemo kestää kun seisoo ja toinen kävelee ympärillä ja menee jopa pari kertaa Nemon selän yli, kontakti "lihapullaan" siis minun käteen :)
Viikonlopun  yhteenvetona meillä on johtajuus "ongelma" yleisillä paikoilla jolloin Nemo tietää tai aavistaa etten "voi" komentaa ehkä samoin kun kotona tai lukee minua niin hyvin että huomaa että jännitän ja käyttää tilaisuuden hyväkseen joten toivon ymmärrystä sillä nyt me kitketään tämä  ongelma pois joten Lahti KV on seuraava....
Toisekseen turhat käskyt jäävät pois ja käytämme elekieltä, myös esim. kun lähdetään liikkeelle nykäisen hieman hihnaa joka tarkoittaa ei jota en siis ollut tajunnut/tiedostanut, nyt siis opettelen ettei hihnaa nykäistä kertaakaan jolloin jää Check pois kuten Gerald sanoi. Uskon että Nemon meno kehässä muuttuu huomattavasti ja toivottavasti saadaan kunnon draivi esiin, seisomisessa Nemo korkaa asentoaan jo itse joten huomasin ettei tarvitse enää auttaa ja muuten tänää näytti hyvältä kun seisoi valppasti ja äijämäisesti, se on vaan niin upee :)....  Prohandlattava ;)
Hyvillä fiiliksillä kohti seuraavia haasteita ja oli todella mukava nähdä ystäviä ja puolituttuja. Kiitos kovasti järjestäjille :)

2 kommenttia:

  1. Moikka!

    Kiva lukea, että olit kurssin antiin tyytyväinen. :)

    Paljon asiaa ja kestää aikaa jäsentää kaikki kuulemansa, harjoitella signaaleja käytännössä eri tilanteissa ( kotona, lenkillä, näyttelyissä ) ja käydä uudestaan kurssilla harjoittelemassa. Omasta motivaatiosta harjoitella asioita riippuu sitten ne saavutettavat tulokset. :)

    Ja parasta kai kuitenkin on se arkielämässä tarvittavien asioiden hallitseminen? Siihen tuli kanssa mukavasti vinkkiä! :)

    Gerardin antaman yleisen palautteen perusteella perusryhmässä oli oikein hyvä porukka, hyvä energia sekä selvästi asioissa edistyttiin jo kahden päivän aikana. Jokainen käsittääkseni sai vielä erikseen palautteen omaan koiraansa liittyen, jos oli mm. johtajuusongelmia tmv.?

    Jatkoryhmään liittyvä palaute oli sen suuntaista, että ihan kaikki koirat tai ihmiset eivät olleet vielä valmiita siihen ryhmään, johtuen mm. siitä, että joko koira ei vielä osaa tarpeeksi hyvin signaaleja tai ihminen ei niitä osaa sille oikea-aikaisesti antaa.

    Vinkiksi siis kaikille, jos suunnittelette uudestaan kurssille menemistä, niin peruskurssin käyminen uudestaan ei ole ollenkaan huono vaihtoehto. Oikeasti, jotkut käyvät sen 2 - 3 krt ennen kuin siirtyvät seuraavaan ryhmään.

    Itse olen käynyt peruskurssin ja jatkokurssin oman vehnän kanssa ja Ramonin kanssa olen ollut kahdesti jatkokurssilla. Sitä ennen Saija on ollut Ramonin kanssa perus- ja jatkokurssilla. Jatkokurssilla vehnäni ollessani kanssa sain palautteen, että koira ei ollut kurssille vielä valmis. Muistaakseni ensimmäinen kurssi meillä molemmilla oli v. 2009. Sen lisäksi Saija on harjoitellut asioita R:n kanssa ja minä sitten toteuttanut oppeja käytäntöön näyttelyissä.

    Edellisen kerron vain siksi, että tulee jokin käsitys ajasta, kuinka kauan esim. Ramonilla on ollut jokin käsitys signaaleista ja vasta eilen ensimmäisen kerran sen ( samoin kuin ManUn )selän yli käveltiin tuollaisessa tilanteessa. Se ei siis missään tapauksessa ole itseistarkoitus!!!! Eihän kukaan tuomari astu koiran yli näyttelyssä!! Tai en ainakaan ole nähnyt niin tapahtuvan 20 vuoden näyttelyurani aikana. Se oli Gerardilta ehkä aika huomiota herättävä tapa osoittaa, miltä näyttää käytännössä se, että kun koira oppii pre-signal ja signal merkit niin, että tuomari tai kuka tahansa on aivan yhdentekevä. Ja jo lauantaina asiaa oli testattu ihan sillä normaalilla ympäri kävelemisellä jne. eli tiedossa oli, että tuomari ( tässä tapauksessa Gerard ) oli ihan yhdentekevä Ramonille. Lämmin suositus siis, että perusjuttuja treenamalla pääsee parhaiten alkuun. :)

    Ja kylläpä tuli kyljet kipeäksi kahden päivän kyykkimisestä ja ympyrän juoksemisesta. Mutta olipahan taas antoisaa. :):)

    -Marika-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Kurssi oli erittäin opettavainen ja olen todella tyytyväinen että Gerald pureutui myös meidän ongelmaan ja sunnuntai meni paljon paremmin joilloin pystyin keskittymään myös muuhunkin kun Nemon hiljaisena pitämiseen.
      Itsellä suuri innostus ja varmasti tullaan harjoittelemaan erillaisissa ympäristöissä ja nyt mielestäni on hyvä aloittaa kotona harjoittelu ja sitten laajentaa.
      Haasteena itse koin kun en itse pidä niin kehässä olemisessa mutta nyt en ole niinkään pulassa jos niin käy että kehään itse menen kun minulla ja Annilla on samat singnaalit Nemolle :)
      Itse olen valmis kyllä uusimaan kurssin jonkun ajan päästä (vink, vink järjestäjille) ja tehdä tilanne tsekkauksen missä mennään ja uskon että vinkit eivät Geraldilta ainakaan ihan heti lopu :)
      Kyllä tuli käveltyä ja hieman juostuakin, vasen puoli ihan jumissa kun Nemo "hieman" veti kun sanottiin hop hop ;)

      Poista