lauantai 24. maaliskuuta 2012

Prohandlers, or not ;)

Voihan hulvaton reissu sentään :)

Päivä alkoi kun menin Nemon kanssa lenkille tuonne pellonlaitaan ja päästin vapaaksi, jätkä sai jonkun hajun ja katosi 5-10 minsaksi ja täytyy sanoa että saatoin muutaman kirosanan päästellä ja loppumatkan Nemo sitten käveli hihnassa minun takana.....
Lähdimme ystäväni Lauran ja koirien kanssa kohti Porvoota jossa kuuluisa Gerald O`Shean opettaisi handlaamisen saloja tietyin singnaalein.
Myöhästyimme lahjakkaasti kurssilta kaikkien kömmähdyksien jälkeen pääsimme perille 25min myöhässä ajettua 40km hutiin! 
Gerald oli todella hauska ja havainnoillisti selkeästi vaikka kurssikieli olikin englanti niin ei siellä montaa sanaa ollut mitä en ymmärtänyt ja onneksi ei tarvinut itse puhua, sehän se pääasia. 
Saimme vihdoin apua siihen mikä minua on häirinnyt paikoissa joissa on paljon toisia koiria. Nemo on aavistuksen stressaantunut, haukkuu ja yrittää säntäillä muiden koirien luokse ja yritää komentaa minua. Täytyy siis sanoa että kotona meillä ei ole mitään, Nemo uskoo lapsia. Lenkillä ohitetaan toiset koirat ilman mitään eikä juuri välitetä niistä. Vinkin saatuani Nemon käytös oli ihan erimaata ja huomenna taas päästään toteuttamaan tätä heti ettei unohdu. Itseani ehkä on aiemmin "hävettänyt" komentaa "kovasti" kun olen ajatellut mitä ihmiset ajattelee, voin sanoa että Nemolla on kova luonne ei säikähdä tämän päiväisestä eikä myöskään omistaja, ehkä ne joilla on pehmeäluonteinen koira niin Geraldin tapa laittaa ruotuun saattoivat näyttää kovalta. Tietämätön ensimmäisen koiran omistaja myöntää virheensä ja yrittää parhaansa mukaan paikkailla niitä.
Suurin asia jonka opin, oli koko tapa miten esitän koiraa niin olen siis vain "tappanut" motivaatiota. Joten toivon että näistä uusista singnaaleista olisi apua saada takaisi Nemon kehäasenne joka on mielestäni hetken aikaa puuttunut.....

Huomenna jatketaan harjoituksia :) Kiitos kurssin järjestäneille!!!!Koira sekä omistaja ovat ihan rättipoikki.....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti