sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Itkeäkkö vai nauraakko?

Voi elämän kevät!!!

Mistähän aloittaisi, eli tein päätöksen todella hyvän treenin jälkeen. Ilmotanpa Nemon taippareihin ja tänään oli koitos. Itse olin melkoisen rauhallinen, mitä yleensä en ole!
Meidän vuoro oli kolmantena, hellettä piisasi ja autoja ei saatu varjoon. Nemolla oli mukana Hurtan viilennysloimi ja makoili takakontin varjossa.
Sitten meidät kutsuttiin, Nemo tientenkin intopinkeenä kuten aina veden läheisyydessä.
Ensimmäinen lokki ok, hieman pinnallinen ote ja harjoitustuomari kopeloi lokin tarkasti. Sitten veneestä heitto, siitä Nemo lähti viemään toiseen reunaan rantaan (oli mielestäni lyhyempi matka) ja rannassa tiputtu lokin maahan. Ainoa ongelmahan oli että viereisen ja meidän rannan välissä oli todella leveä oja josta olisi joutunut uimaan yli. Nemo ei siis hokannut kun lähetin että ojan yli pitää mennä ja hakea sieltä se lokki :( Eli se oli siinä sitten!
Tämähän oli se mistä en olisi koskaan, en koskaan jäävän kiinni ettei päästä edes haku-ruutuun asti!
Toisekseen yllättävän vähän harmittaa ja ystävä kiteyttikin asian miten ajattelen, vaikka kuinka hienoa olisi saada tuo valioksi mutta yhdessä tekeminen ja se että kokeessa testataan rodunomaisuutta on minulle se tärkeämpi. Eli en heitä hanskoja tiskiin, ehkä sitten veteraanina viimeistään kun ei enää keksi uusia temppuja ;)
Ps. vinkkinä, älkää opettako tollereistanne vesihulluja kuten itse olen Nemosta "tehnyt" tietämättömänä, sain Nikkaselta vinkin että aina ensin veden vieressä joku muu tehtävä.

Tuomari Tuija Hukkanen
Koeselostus:
1) Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu ystävällisesti vieraisiin ihmisiin ja koiriin (Hyv.)
2) Uimahalu: Reippaasti veteen, koira ui hyvin ja määrätietoisesti. Koira hieman ääntelehtii rannalla (Hyv.)
3) Hakuinto: Koiran hakutehtävää ei päästy aloittamaan (Hyl.)
4) Noutohalu: Lokeista oma-aloitteiset ylösotot (Hyv.)
5) Nouto-ote: Hieman pinnallinen (Hyl.)
6) Palauttaminen: Palauttaa ensimmäisen lokin hieman mutkitellen, koira ei suostu palauttamaan veneestä heitettyä lokkia vaan vie sen viereiselle rannalle eikä mahdollisuuksita huolimatta suostu sitä noutamaan (Hyl.)
8) Itseluottamus ja aloitekyky: Hyvä vesityössä (Hyv.)
9) Yhteistyö: Riittävä(Hyv.)
10) Yleisvaikutelma:  Noutaja joka tekee hyvän vesityön mutta valitettavasti tänään koiralla on puutteita palauttamisessa. Koira jättää veneestä heitetyn lokin viereiselle rannalle eikä suostu mahdollisuuksista huolimatta sitä noutamaan . (Hyl.)
Tulos: NOU 0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti