sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

RC, Golden Eagle, Acana, Canagan, Nutro, Orijen jne.

Merkkejä on monia kun mietitään koiranruoka valmistajia, loputon suo kun miettii oman koiransa ruokintaa. Toinen sopii toiselle ja toinen taas ei voi sietää sitä lainkaan. Toinen on se kun yrität selvittää mitä mikäkin pitää sisällään ja onko se koiralle hyvä vai onko jotain liian vähän.
Itsellä ajatus barffauksesta on lähtenyt ajat sitten, mutta koin etten omaa tarpeeksi tietoa. Nyt olen ammentanut tietoa ja Manta pitikin luennon pentutreffeillä barffauksesta.
Suuntasin Lahteen ostoksille, Maikin lemmikkellariin jossa sain todella asiantuntevaa apua. Ovat erikoistuneet barffaukseen, antoivat 3 sivun monisteen barffauksesta. Kasasimme viikon ruuat meille, aloitamme broilerin siivillä ja murremixin kana-kasvismössöllä. Ensi viikolla sitten koitetaan uutta ja totutellaan pikkuhiljaa. Näin aluksi käytämme noita valmiita sekoituksia ja katsotaan sitten jatketaanko :) C-vitamiinin pojat nauttii ruusumarja-rouheen muodossa.
Nyt pojat on muutaman päivän nauttineet barffauksen antimista, molemmilla vatsa kestänyt todella hyvin!
Mitä olen muutaman päivän aikana huomannut
- Pojat ei ole päästellyt pahan hajuisia tuhnuja
- Mielestäni hengitys ei tuoksu juurikaan
- Kakka on ollut hajutonta, muistuttaen jäniksenpapanoita ja määrä on olematon verraten edelliseen!
Muutos on ollut hyväksi jo näinkin lyhyessä ajassa :)
Suureksi yllätykseksi siipien syönti sujui Nemolta todella rauhallisesti vaikka ajattelin että yrittää hotkia, näin aluksi olen pitänyt kiinni ja opettanut syömään hitaasti.  Koda söi kyllä myös maltillisesti. Otimme kylpärin luiden syömispaikaksi ja ehdollistan syömään pyyhkeen päällä!

Tälläisiä kuulumisia tällä kertaa :) Mukavaa kevään odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti