maanantai 22. huhtikuuta 2013

Taipparikurssi Part 2

Tänään oli toinen kurssikerta!
Opiskelun aiheena hakuruutu dameillä...

Aluksi kouluttaja kertoi muutamia tapoja joilla lähteä opettamaan koiralle hakutyötä.
Ajattelin tässä vaiheessa että Kodan kanssa ei mennä heti ensimmäisten joukkoon vaan toivoin että ruudussa piisasi hajuja, tälläiset on ainutkertaisia tilanteita päästä tuota häiriötä treenaamaan!
Koda oli  kolmantena vuorossa. Juuri ennen meidän vuoroa tein taas pari paikkalla olo harjoitusta ja sitten harjoituspaikalle seuruutin. Tällä toivoin taas niiden korvien tulevan paikalle ja hallinta olisi parempaa.
Koda hakuun, motivointi heitto ja dammypallo oli Kodalle uusi tuttavuus ja vähän liian kiva! Palautus kuitenkin käteen :)
Mielettömän hyvää hakua tekee ja kouluttaja sanoi että irtosi n 250metriä. Ruutu oli ohjaajan näkökulmasta sellainen että koiraan oli vain luotettava eli ylämäkeen mutta sitten olikin kumpu ja viimeinen/kauimmainen oli kummun alapuolella.
Kolmannella haualla, itse en tätä huomannut mutta tiellä käveli koirakko, Koda oli kuulemma pysähtynyt ja todennut harmittomiksi ja jatkoi työskentelyä. Melkoisen tyytyväinen että moinen häiriö ei haitannut työskentelyä.
Viisi dammyä haetutin ja intoa piisasi ja väsymyksen merkkejä en huomannut! Koda sai kyllä kivasti kehuja :) Palautuksessa vieläkin tiputtaa kerran ja korjaa otettaan mutta siinäkin kouluttaja sanoi ettei sillä ole aikomustakaan jättää dammyä siihen joten me jatkamme kantoharjoituksia! Kuitenkin se dammy tulee käteen !

Tiivistettynä, todella hyvä treeni ja mikä parasta, koira nauttii :)

Innolla odottaen seuraavaa harjoitusta, pupun laahausjälki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti