torstai 27. joulukuuta 2012

11 koiramaista kysymystä

Kiitokset Kati ja nelikko tästä haasteesta :)
Minä haastan Tolleri Foxin ja Laura & karvakuonot

 1. Miksi päädyit hankkimaan koiran sieltä mistä sen hankit?
Nemo on hankittu vähemmällä tiedolla, kasvattaja kuulosti mukavalle puhelimessa ja tavatessa kertoi kaiken mistä itse ajattelin kysyä.  Nyt mietittynä en varmasti olisi saanut parempaa ensimmäistä omaa koiraa.
Koda on sitten suuremmalla harkinnalla ja kävin monia kasvattajia läpi ja monenlaisia yhdistelmiä tuli mietittyä. Ulkomailtakin tuli kysyttyä ja pari todella mielenkiintoista jouduin hylkäämään koska valinta kohdistui Oodin pentueeseen.

2. Millä perusteella valitsit koirasi, jos sinulla oli mahdollisuus valita?
Nemon kohdalla valittiin kahdesta uroksesta, Nemo oli aavistuksen vilkkaampi ja oli kokoajan kiinnostunut meistä joten se meille sitten lähti :)
Koda olikin sitten enemmän haaste, selvästi mulle oli noussut yksi suosikiksi mutta en sitä tuonut julki. Mantan kanssa yhdessä pohdittiin ja pentutesti sitten oli se varmistus että tuon minä haluan ja minun onneksi Manta oli samaa mieltä! Koda oli rakenteeltaan sopusuhtainen ilman suurempia virheitä, tarpeeksi itsenäinen jos miettii harrastamista ja hyvin riista-intoinen.

3. Paras puolesi kouluttajana? Huonoin puolesi?
Paras puoleni, pyrin tekemään asioista hauskoja ja hulluttelen mielelläni. Huonoin puoleni on lyhyt pinna mutta onneksi myös yhtä nopeasti palaudun ;)

4. Minkälaisia metodeja käytät koirasi kouluttamiseen?
Käytän palkitsemista, apuna olen käyttänyt Kodalla naksutinta jolla muuten olen opettanut  todella nopeasti asioita. Nemolle riistatreeneissä riittää pelkkä tekeminen, ei kaipaa edes taputusta.

5. Oudoin kommentti koiraasi liittyen?
En tiedä oudoin mutta " toi sun koirasi on varmaan isoin tolleri" ja no "meneeks toi veteen" ja lähinnä rodunarvauksetkin on ollut melko mielenkiintoisia ja myös rodun käyttötarkoitus.

6. Miten koiraharrastuksesi sai alkunsa?
Olen aina pitänyt eläimistä, harrastanut ratsastusta pienenä tyttönä ja lähes asuin tallilla. Tallilla eräällä tallitytöllä oli tollerityttö Jetta joka oli aivan ihana :) Siitä lähtien on rotu ollut mielessä.
Vanhemilleni tuli mutkan kautta pk Collie jonka kanssa ahkerasti lenkkeilin ja näyttelyissä olisin halunnut käydä mutta vanhemmat eivät kuskanneet minua.
Nemon kohdalla taas tutustuminen koira-ihmisiin ja sitä kautta uusiin harrasteisiin.

7. Tunnetko löytäneesi oman rotusi ja miten siihen päädyit?
Rotu on ehdottoman oikea :)

8. Onko rodussa huonoja puolia?
Rodussa on aika paljonkin huonoja puolia, sen sairaudet. Tollereiden geenipooli on pieni ja tuo varmasti haasteen kasvattamiseen.

9. Mitä koirasi tekee tällä hetkellä?
Tällä hetkellä Koda syö olohuoneessa luuta ja Nemo makoilee mun jaloissa :)

10. Koiramaisia tulevaisuudensuunnitelmia/haaveita?
Suurin haave on saada nuo molemmat läpäisemään taipparit ja Kodan kanssa toivon starttia nomessa. Myös haaveissä olisi käydä kasvattajakurssi ja ehkä joskus vuosien päästä kasvattaa kuhan omasta mielestä tiedän rodusta tarpeeksi ;)

11. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana?
Joka päivä kotiin tullesani on minua odottamassa kaksi hännänheiluttajaa jotka minut nähdessään repeää ilosta :) Kaikki koirien kanssa tekeminen, onnistuminen ja epäonnistuminen joka saa minut entistä enemmän yrittämään ja keksiä keinon ratkaista pulma. Tollereiden kanssa eläminen on yhtä seikkailua ja nämä pitävät omistajansa varpaillaan uusilla tempauksillaan ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti